среда, 5 октября 2022 г.

Наш стан свідомості є відповідальним за стан імунітету нас самих, наших дітей, родичів та близьких

На знімку лімфоцит пожирає бактерію

В Ізраїлі було проведено одне цікаве дослідження. У випробуваного була взята крапля крові та виведена на екран. І на екрані можна побачити цікаву картину. Ось бактерії, вони повільно рухаються, а ось макрофаги, кров'яні тільця обов'язок яких стежити за чистотою крові. Вони як санітари-дезінфектори. Така у них місія – видаляти все чужорідне.

Але... Якісь вони сплячі. Бактерії безтурботно рухаються, як бульваром під час вечірньої прогулянки, а макрофаги сплять. Вони їх не бачать. І ось у цей час піддослідному включають смішний фільм, комедію, і в нього починає покращуватись настрій. І ось далі починається найцікавіше. Макрофаг раптово прокидається і негайно вдається до виконання своїх прямих службових обов'язків. Він підкочує до бактерії і з апетитом починає ковтати її. Можливо, настав час обіду, і він відчув неабиякий апетит, але... Насправді все набагато цікавіше.

Зв'язок «Свідомість-Тіло» давно обговорюється і є багато доказів цьому. Але в цьому дослідженні цікаво те, що клітини імунного захисту дуже чуйно реагують на наш настрій. І це ще не все. Відзначимо важливу річ: «Крапля крові була відокремлена від свого господаря. Господар у цей час сидів в іншій кімнаті, і його настрій якимось незбагненним чином вплинув на краплю крові, яка була в іншій кімнаті».

Отже є деякі інформаційні канали, якими хвилі свідомості можуть впливати об'єкт, що знаходиться далеко від джерела свідомості.

Але це дослідження має й інший бік. Досліджуваному включали фрагменти з фільму жахів. І що ж? У той же час у краплі крові стали відбуватися дивовижні речі. Тут уже активізувалися бактерії! Вони раптом ожили, підбадьорилися, і якось раптово їх побільшало. І вони почали господарювати ніби у себе вдома. І навіть почали нападати на макрофаги. Ті стали "відступати" і розбігатися в різні боки. Хто встиг, зрозуміло.

Принцип зрозумілий: стан свідомості – найважливіший чинник підтримки нашої внутрішньої екології. І не лише нашої. Адже хвилі свідомості, як ми зазначили вище, починають поширюватися в оточенні та впливати на віддалені клітини власної крові. І не лише власною. Адже мої діти та родичі – це моя кров. Отже, мій настрій впливає на стан макрофагів моїх дітей, де б вони не перебували — поруч чи на іншому континенті. Отже, мій стан свідомості причетний до, так би мовити, «родового імунітету».

Принагідно згадується кумедна історія. Її розповів один вартовий майстер. Ця робота, як ми знаємо, дуже точна, вимагає великої уваги і точних дій. Але іноді під час роботи в нього починав сіпатися вказівний палець лівої руки. Зрозуміло, що у цьому стані працювати неможливо. Як чинить він? Ні він не робить масаж пальця, не п'є магній для зняття спазмів, не дає відпочинок руці. Він бере телефон і дзвонить матері, яка живе далеко-далеко, за тисячі кілометрів. Ви думаєте, він просить її поради, як прибрати набридливе тремтіння? Помиляєтесь. Давайте послухаємо, що він каже: «Мамо, ви знову переживаєте за мене! Припиніть хвилюватися, бо я не можу працювати!». Якщо навіть легке хвилювання матері здатне викликати неправильності у фізіології її сина, то що говорити про великі потрясіння. Звідси ми робимо важливий крок у розумінні суті речей.

А висновок простий: Колишня формула: «Це моє життя, що хочу, те й роблю з нею», безнадійно застаріла. «Наш стан свідомості є відповідальним за стан імунітету наших дітей, родичів та близьких», ось як тепер треба розуміти життя. Отже, треба знайти спосіб створення ейфорії, радості, щастя і бажано створювати його у найбільшій кількості.

PS:

Стає зрозумілим і феномен Нормана Казінса, який вилікувався за допомогою сміху від невиліковної смертельної хвороби. Роздуми призвели Нормана Казінса до очевидної думки: якщо негативні емоції, пригнічуючи ендокринну систему, є «провокаторами» захворювань, то позитивні емоції, активізуючи її діяльність, можуть стати «стимуляторами» одужання. Причому кожна людина має дуже простий і доступний засіб лікування – сміх. Стара приказка: «Сміх – найкращі ліки» знаходила під собою фізіологічну основу.

У 1976 р. Норман Казінс видав автобіографічну книгу "Анатомія хвороби (з погляду пацієнта)", яка буквально зробила вибух. Спираючись на власний досвід, автор показав, що позитивний емоційний стан може вилікувати навіть від тяжкої хвороби.

(с) Sergey Vasilevich

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Внимание! 14 декабря 2021 г. произошла хакерская атака на наш сайт! Исчезли все иллюстрации. Но главное ведь это - текстовый контент ;). Так победим!
Attention! On December 14, 2021, there was a hacker attack by on our site! All illustrations are gone. But the main thing is text content ;). So we will win!

* "Когда человек узнает, что движет звёздами, Сфинкс засмеётся и жизнь на Земле иссякнет" (иероглифическая надпись на скале храма Абу-Симбел, Египет, 1260 г. до н.э.),
* "Любовь, что движет солнце и светила" (Данте Алигьери, "Божественная комедия"),
* "Радуйтесь тому, что имена ваши записаны на небесах" (Лука, 10:20);
* "Число душ в Космосе равно числу звезд и распределено по одной на каждой звезде" (Платон, "Тимей", 41е);
* "Буддам несть числа как звёздам в небесах" (Ваджранатха);
* "У каждого в глазах своя звезда" (Хафиз Ширази);
*"- Хотел бы я знать, зачем звёзды светятся... - Наверное, затем, чтобы рано или поздно каждый мог вновь отыскать свою" (Антуан де Сент-Экзюпери, "Маленький принц");
* У каждого человека свои звезды" (Антуан де Сент-Экзюпери, "Маленький принц");
* "
Мир состоит из звёзд и из людей" (
Эмиль Верхарн);
* "... все звезды подчинены тебе, потому что все они созданы ради тебя, чтобы служить тебе, а не владеть тобой" (преподобный Максим Грек);
* "Я искра в бесконечности светил. Я сделаюсь звездой. Я знаю, кто я есть, куда иду – я знаю" (Хосе Лопес Портильо, «Пирамида Кетцалькоатля»);
* "Зачем рыдать под звездой, которую всё равно не снять с неба? Она совершит начертанный ей путь. А ты совершай свой" (Иван Ефремов, "Таис Афинская").

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Личностный консалтинг - новое направление консалтинга, связанное с индивидуальным консультированием по проблемам взаимоотношений между людьми, организации индивидуального ритма и темпа жизни, формирования жизненной позиции. В отличие от психологических консультаций, направленных на решение психологических проблем личности, личностный консалтинг ставит своей целью создание стратегий личностного развития, отстройки сознания и мировоззрения, усовершенствования системы отношений.